DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Novinky 2013

 

28.12.2013

Dnes jsme si parádně užili tradiční vánoční vycházku, kterou každoročně pořádá naše "teta" Jana se svou psí školou. Počasí bylo krásné (na prosinec trochu nečekané), připomínalo spíše jaro. O to více jsme užívali sluníčka a prima společnost. V polovině procházky mi došla baterie do foťáku, takže společné foto nemám, ale bylo nás opravdu požehnaně!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


21.12.2013

Došly pozdravy od Acheronka alias Archieho. Podle paničky je to ten nejhodnější, nejkrásnější a nejšikovnější pejsek pod sluncem. :) Mám radost, že si spolu tak rozumí. Pro mě jako chovatelku, je to ta nejlepší odměna. Další skvělou zprávou je, že Archie má za sebou další očkování, které zvládl se statečností sobě vlastní bez jakýchkoli následků.  Je to krásnej zdravej kluk a já klepu na dřevo, aby mu to vydrželo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


8.12.2013

V pátek odcestoval Acheronek do nového domova. Nejprve se rozloučil s naší Kačkou a pak už se nastěhoval do náruče své nové Katky. :)

 

 

 

 

 

Podle zpráv od pánečků je to zlatíčko a mazliveček. Věrný nohsled své nové paničky. V noci spinká sám ve svém pelíšku, čůrat chodí skoro neomylně na podložku a první socializační procházku absolvoval poslušně v klidu ve své tašce s kožíškem! Jsem na ně (všechny) pyšná. Zvládají to na jedničku!


5.12.2013

Poslední aktualizace o Acheronkovi. Zítra frčí do svého nového domova!


27.11.2013

Acheronek má za sebou kontrolu vrhu. Jak to dopadlo se dozvíte tady.


22.11.2013

Díky mému pracovnímu vytížení přináším novinky o Acheronkovi v 6-ti týdnech až těď. Ale vám to nevadí, alespoň jste se déle těšili! :)


12.11.2013

Vše se u nás točí kolem prcka. Acheronkovi je 5 týdnů a už je to pěkný rošťák. Více si přečtěte ve Vrhu A.

 


5.11.2013

Dnes na chvilku vylezlo sluníčko, tak jsem honem fotila. Minireportáž ze života "Achího" najdete ve Vrhu A.

 


31.10.2013

Dnes jsou Acheronkovi 3 týdny. Vše jsem pečlivě zdokumentovala a zaznamela zde


26.10.2013

Krásně + volno = super procházka. Dokonce jsem si nezapomněla foťák!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


25.10.2013

měř vše se u nás točí okolo Acheronka. Je to lepší než televize. Každý den je na něm něco "nového". Je úžasné pozorovat vývoj tak malého tvorečka od úplného začátku. Je to vážně zázrak. Ten náš zázrak už vidí. Jako první viděl naši Kačku. Dělala jsem si srandu, že když přežil tohle, už ho nic na světě nerozhází! cheeky Ale vážně - ti dva jsou už teď skvělá dvojka a kromě pelíšku u maminky se Achimkovi líbí nejvíc u Kačky.


10.10.2013

Máme kluka jako buka! Více informací v sekci Štěňátka.

 


24.9.2013

    Dnes bylo nádherně a tak se holky vyhřívaly na sluníčku a já je děsně otravovala focením :).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


06.09.2013

    Tak jsem se konečně dočkala! Sono nám ukázalo jednu bublinku, takže krytí se zadařilo a Orinka bude prvně maminkou. Více v sekci Šteňátka


11.8.2013

    Kačka mě pořád přemlouvala, že chce vystavovat sama a že si chce taky zkusit juniorhandling. Tak jsem přihlásila krajskou výstavu v Týně nad Vltavou. Musím říct, že to holkám šlo moc dobře. Já je tedy nejprve pozorovala zpoza stromu, protože Orinka, zvyklá chodit se mou, mě pořád hledala. Při posuzování na stole jsem zase prozměnu dělala tajtrliky a světe div se - takový postoj na stole měla Orinka poprvé v životě. Jó při chůzi tam Orince chvílemi překáželo vodítko a ohrnovalo jí ucho a tak se to Kačka snažila spravit. Díky tomu ztratily u paní rozhodčí drahocenné bodíky a tak si vychodily "jen" V2. Ale na jejich první pokus SUPER! Pak spolu holky vyrazily ještě na Mladého vystavovatele. Nervozita byla znát a "elkose Kačence fakt nepovedlo. Nevadí, příště to vylepšíme! I tak jsem si přivezli domů 2 poháry za účast a moc hezký posudek. Takže u nás spokojenost!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


26.7.2013

    Dnes je to přesně rok, co jsem si domů přivezla to malý ušatý torpédo jménem Orinka. Jsem za ní chovatelce Alence Pavlíkové strašně moc vděčná, přestože už celý rok marně hledám, kde má ta hyperaktivka (chápej Orinka ne Alenka :D ) čudlík on-off!


20.7.2013

    Dnes jsme vyrazili na jednu z dalších naplánovaných výstav a to do Mladé Boleslavi. Když jsem jedné kamarádce řekla, že posuzuje pan Václavík, odpověděla mi slovy:"Á paní je masochistka!". Ale já se na to těšila a nemohlo mě odradit ani vstávání ve 4:15 hod. Pana rozhodčího mám za spravedlivého a co je podstatnější - znalého standartu. Byla zvědavá a nervózní a trochu rozklepaná. Přestože počasí se umoudřilo a nebyl takový pařák, Orinka si udělala vlastní názor a protože byla sobota, odmítla v tento den jakkoli pracovat a nasadila víkendovou odpočívací pohodu. Její předvedení v této náladě vypadolo asi nějak takto: nuda - poskok - nuda - už bude konec? - ?! - proč mě týráš? - nuda - no tak dobře (pan rozhodčí se zrovna nedíval) - nuda - hurá konéééc, supééér, mažu z kruhu spát do přepravky. Přesto jsme dostali V3 (z konkurence 5-ti fenek) s pěkným posudkem. Výborné si od tohoto rozhodčího velmi cením. Takže nakonec úspěšný den, zakončený návštěvou u naší super paní chovatleky Alenky. Parádně jsem si pomuchlala miminka. Všechna byla prostě úžasná!

 

 

 

 

 


7.7.2013

    Po páteční vydařené vycházce jsme se dneska vydali protáhnout těla na cvičák a oprášit naše znalosti z agility. Horko nám sice trochu ubíralo na fyzičce, rychlosti a odhodlání, ale my se nevzdali!

 

 

 

 

 


5.7.2013

     Dnes bylo konečně počasí na pořádnou procházku. Díky letošnímu počasí už jsme na dlouhé prochajdě nebyli hrozně dlouho a tak jsem se strašně těšila. Hned na začátku jsem ale poznala, že to nebude jen tak. Procházka se nám změnila tak trochu v bojovku. Nejdříve jsme museli překonat komáří válečnou zónu (lesopark Hůrka), následoval nácvik boje ve vysoké trávě, přírodní senné agility, koupel (pro Orču nucená), plážový písečný peeling a k tomu trocha horolezectví a jeskyňářství. Ale nakonec to byla super prochajda. Všechny jsme tak nějak superhyperpříjemně unavené. A zatím co já se tady patlám s tímhle článkem, holky chrní jako dudci! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

15.6.2013

    Dnešní výstava se konala na "domácí půdě" (cca 5 min.chůze od našeho domu). Má to své výhody (nemusíte vstávat) i nevýhody (pěšky sebou netaháte např.židle, takže se musíte spokojit s dekou na zemi). Počasí bylo nádherné. Má spálená záda jsou toho důkazem. Nicméně pořád lepší než zima a nečas. Orinka se předváděla celkem solidně. Samozřejmě máme ještě co vylepšovat, ale zlepšujeme se a to mě těší. S posudkem jsme opět spokojeni a tak nezbývá než zvolat - Sláva vítězům, čest poraženým!

 

 

 

 

 

 

 


3.6.2013

    Milovice nikdy více. Tahle tři slova naprosto přesně vystihují moje pocity z prodlouženého víkendu. Začalo to nádherně - středa, slunečno, bezva lidi, pohoda. Ve čtvrtek se počasí zkazilo, ale u krbu bylo báječně. Bohužel jen do doby, než došlo k ošklivé tragické události (RIP Pimpulo). V pátek počasí opět nezklamalo a tak všichni zase u krbu. Sobota - výstava - venku v dešti a bahně - HNUS!!! Přesto se skvělým posudkem.Večer opět u krbu, tentokrát ale s grilovanou kýtou, cuketami a bezva přáteli. Ze soboty na neděli přišla ukrutná bouřka, že mi i psí holky nadskakovaly ve spacáku. V neděli dopoledne se mírně oteplilo a my šli bonitovat. Bonitace mě mile překvapila. Měla jsem z toho strach, jako kdybych "maturovala" já, ale atmosféra byla příjemná, posuzování korektní a vstřícné - dostala jsem lekci, jak postavit psa, za což paní Horákové děkuji. Orinka prošla skvěle. Milovice příští rok ano či ne? Uvidíme. crying 

    Za fotky děkuji Renatě Olejníkové (CHS Z Údolí oddechu)

 

 

 

 


8.5.2013

    Dnešní svátek jsme strávili na výstavě ve společnosti přátel a byl to nádherný den! Jednak nám přálo počasí a jednak se nám konečně zadařilo i na poli výstavním. Orinka si vyšlapala svoje první vítězství. O to cennější, že jí konkurovala moc hezká fenka Vendelínka z Jeřic. S posudkem jsme opět spokojeni a přečíst si ho můžete v sekci Výstavy 2013.

 

 

 

 

 


4.5.2013

    Zůčastnili jsme se MVP Praha. Úplně poprvé jsem zažila, že krysaříci šli jako první a bylo to super. Takhle by to mohlo být pořád. S výsledkem jsem také spokojená, Orinka se paní rozhodčí moc líbila a prý "jsme jim to málem natřeli". Tak snad to "málem" už příště přijde! Krásný posudek si můžete přečíst v sekci Výstavy 2013. Samozřejmě jsem zase potkala spousty super lidiček od krysek, pokecali jsme a suprově strávili celou sobotu.


1.5.2013

    Takhle to u nás vypadá, když si užíváme volna. Sice počasí naprd, ale nám to nevadí!

 

 

 

 

       

                 hrajeme si                                               smějeme se                                 a jsme prostě happy

 


21.4.2013

    Agilitění je moc prima. Dneska už Orinka pochopila, že skokovka se přeskakuje i když jde normálně projít pod ní. Tunel je super probíhačka, kladina a áčko "no problem". Momentálním nepřítelem č.1 je houpačka. No uznejte, že lézt na něco, co se s vámi překlapuje a při dopadu dělá děsnej rámus, je čiročiré šílenství! Ale mi to vypilujem. Navíc za to blbnutí po cvičení s ostatními to rozhodně stojí!!!

 

 

 

 

 


14.4.2013

    Konečně se počasí podařilo. Celou neděli krásně svítilo sluníčko, ve stínu 20 st.a na sluníčku pařák, a my vyrazili agilitit. Byla to naše první hodina po hóóódně dlouhé době a tak jsem žádný zázrak nečekala. Spíše jsem myslela, že Julča to už zapomněla a pro Orču to bylo první setkání s překážkami. Ale obě holky překvapily a jediný kdo jim to kazil, jsem byla já. Julča si vzpomněla velmi rychle a Orinka (až na skokovky) bude snad agiliťácký génius. Takže první kdo odpadnul, lapal po dechu a dožadoval se alespoň kapky vody, jsem byla já. Na mou omluvu snad jen tolik, že v tom pařáku v černém teplém oblečení (co kdyby se ochladilo) a při naprosté absenci kondice, se několikrát za sebou trasa cca 25 m běhat nedá! Na závěr by se slušelo slíbit, že budu pilně trénovat a zlepšovat svou kondici. Ale jak se zlepšuje něco co vůbec neexistuje?! 


31.3.2013

    Máme za sebou nádherný víkend! Všechno začalo v pátek večer, kdy k nám přijela Irča s Carillon a Alenka s Péťou a celou smečkou. Bezvadně jsme se bavili a to prosím nejen o psech! Škoda, že Irča nevzala i Medyho. Moc jsme se na něho těšili (hlavně naše malá smečka dvounohá). Ranní vstávání téda nic moc. Čtyřnohé osazenstvo naší výpravy do poslední chvilky vystrkovalo z pod peřin pouze nosy a dělalo že tam vůbec není a rozhodně teda nejde ven! Oškrábali jsme auto a vyrazili směr České Budějovice. Cesta byla v pohodě, ale po zjištění, že se ani v jednom pavilónu netopí, nás humor přešel. Krysaříci šli jako obvykle až nakonec a tak se vsadím, že ty úsměvy v kruhu na paní rozhodčí byly jen díky tomu, že nám všem na začátku úsměv na rtech zamrzl! Orinka šlapala moc pěkně, ovšem s postojem musíme do příště něco udělat. Jinak ale máme posudek moc pěkný. Cestu zpátky většina osazenstva prospala. Irča spěchala domů (ani se jí nedivím, další 3 hodiny jízdy bych už absolvovat nechtěla). My s Alenkou a Petrem pokračovali v "krafání" u kávy a čaje a zákusků a koláčků a tak dále a tak dále a bylo nám báječně. Ještě jednou děkuji všem za super společnost.


25.3.2013

    V neděli jsme se zúčastnili klubové výstavy v Radotíně. Atmosféra opět nezklamala. Tuhle výstavu jsem navštěvovala ještě než jsem měla Orinku, protože jsem tam vždy potkala spoustu skvělých lidiček. Říkala jsem si, jaké to bude, až se tihle lidičky pro nás stanou konkurencí a trochu jsem se bála, že se to všechno nějak pokazí. NEPOKAZILO!!! Zase to byl super den, spousty zážitků, poznali jsem nové "stejně postižené" lidičky a samozřejmě jsme se viděli a pokecali s naší nejoblíbenější chovatelkou Alenkou Pavlíkovou.

    Z vystavování jsem měla trochu strach, neboť Orinka při trénování začala vyznávat styl placka a při veškerých mých pokusech dostat ji do postoje, jí naráz ochrnuly všechny čtyři končetiny a zřejmě i mozek! Ale v kruhu na to rázem zapomněla. Sice to asi chtěla mít rychle za sebou, taže namísto mnou očekávaného brždění a nechození naopak skoro sprintovala a chtěla všechny předběhnout, takže jsem jí musela brzdit. Posudek ale máme moc hezký a odnést si z první výstavy, kdy už o něco jde, Výborná 4 (z konkurence osmi fen) považuji za super úspěch. Posudek si můžete přečíst v sekci Výstavy 2013.

    Také nesmím zapomenout na naši omladinu dvounohou! Kačka se s Orinou zúčastnila soutěže Dítě a pes. Šlo jim to bezvadně, občas musela zvládnout i bojové podmínky, přeci jen tam byly i malé děti. Nevyhrála, ale o to tady nešlo. Spolu s Orinkou jim to moc slušelo, užily si to holky moje a odměna nakonec udělala obrovitánskou radost. A to je to hlavní.

    Takže shrnuto podtrženo - super den, super výstava, super lidičky no a mi jdem trénovat a těšit se na další takové.

 

 

 

 

 


3.3.2013

    KÓÓÓNEEEČNĚĚĚ!!! Sluníčko, sluníčko a sluníčko. Takhle konečně po dlouhé době vypadal víkend a tak jsme ho náležitě využili k procházkám. V sobotu jsme vyrazili sice jen po okolí, ale za to na krásné dlouhé 3 hodiny. Navíc v příjemné společnosti Jany a její smečky. V neděli jsem neodolali a vyrazili na námi velmi oblíbenou šumavskou Javornou. Byla to nádhera. Nahoře je sice ještě hromada sněhu, ale sluníčko už hřeje a tady u nás dole, pod šumavskými vrchy, dokonce už vykukují sněženky.

 

 

 

 

 


28.2.2013

    Doplnila jsem plánované výstavy (zatím jen do června) na rok 2013.


19.01.2013

    A je to tady! Už několik dní pozoruji holky. Jsou nějaké mazlivější a přítulnější. No proč asi?!  HÁRÁME!!!  U Julinky nic překvapivého, drží se svého standartu po 6-ti až 7-mi měsících, ale Orinka je přece ještě miminkóóó! Zřejmě si to ovšem myslím jen já a matička příroda má na to jiný názor. Takže už mám doma dvě ženský. Srandovní ale je, je obě pozorovat. Orinka se pořád kontroluje, co to jako je, občas se zdá, jako by jí ta zvětšující se věc u zadečku vadila a tak kontroluje Julču stylem "Ukaž, máš to taky?". A Julisa zase kontroluje Orču stylem "Ty taky jo? No to snad né. Ty taky musíš mít všechno co já, viď!" Zkrátka máme teď doma veselo. wink


03.01.2013

Tak a máme to za sebou! Dnes Orinka absolvovala trhání zubů. V 9:00 hod. dostala oblbovačku. Nevim v kolik mi přinesli bezvládný uzlíček (byla jsem tak nervózní, že jsem nesledovala hodinky), počkali jsme na probuzení a v 10:00 hod. už jsme byli doma. Vytrženo celkem 16 zubů, což znamená všechny řezáky a všechny špičáky. Dalších 16 nám jich tam zůstalo = takže HURÁ, všechny důležité máme!