DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Novinky 2012

 

 


 

Krásné, šťastné a pohodové svátky vánoční!

 


13.12.2012

    Orince je dnes 7 měsíců. Už je to správnej puberťák -  trochu nám tím ohluchla. Jinak je to moc pěkná holka. Nyní čekáme, kdy přijde prní hárání. Zatím se ale nic nechystá. No a co se týče zubů, momentálně můžeme směle tvrdit, že má zubů plnou hubu, neb jí snad zatím nevypadl ani jeden mléčný a samozřejmě rostou už zuby nové. Takže nás bohužel bude 100% čekat trhání.

    Dnes bylo tak nádherně, že jsem vzala foťák a vyrazili jsme na delší vycházku. Samozřejmě, že hned jak jsme dorazili na louky, sluníčko zalezlo za mraky a pak už ani nevykouklo. Takže fotky nic moc.

 

 

 

 

 


 

04.11.2012

     Dlouho jsme neaktualizovali, ale  po dobu naší nepřítomnosti, se nic zvláštního nestalo. Orinka roste do krásy a hlavně do puberty! Začali nám padat zuby. I když lépe řečeno, začali nám růst nové zuby a některé mléčné vypadli a některé se stále drží a tak nás téměř určitě bude čekat trhání ... grrr. 

   Další výstavy plánujeme až na jaro 2013 a tak si podzim užíváme na procházkách po šumavských kopcích.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


14.10.2012

       Včera jsme se zúčastnili naší první mezinárodní výstavy, která se konala v Českých Budějovicích. Už po abslovávní druhé výstavy vím, co na nich opravdu nesnáším - RANÍ VSTÁVÁNÍ! Ale jak se říká, společná bolest je menší bolest - těšilo mě, že jsem nevstávala sama. Den předem k nám totiž přijela Alenka (naše skvělá chovatelka) a Irena (taktéž skvělá kamarádka, majitelka naší polosestry Carillon Ornamente Clé de sol). Byl to moc pěkný večer, popovídali jsme si tentokrát nejen o psech. Bohužel holky přijeli dost pozdě, tak se ten večer zdál dost krátký. Příště to musíme napravit! Cesta na výstavu byla už v pohodě, dorazili jsem včas, našli místo a po zjištění, že krysaříci jdou na řadu až poslední, mě málem omývali. Celý den čekání. Na druhou stranu na všem musíme hledat to pozitivní a tak jsem měli celý den na kecání, nakupování, nějaké to jídlo a hlavně kafe. Takže ve finále - báječný den se skvělými přáteli. Orinka si vedla také moc dobře. Myslím, že v kruhu šlapala pěkně (i když samozřejmě pořád toho musíme ještě hodně natrénovat), panu rozhodčímu se líbila a posudek má taky moc pěkný. Přečíst si ho samozřejmě můžete v sekci Výstavy. Byla to naše letošní poslední výstava, teď si budeme užívat procházky prosluněným podzimem, trocha výcviku na cvičáku neuškodí, pak vánoce, no a po novém roce už nám zase začnou přípravy na výstavy.   


23.09.2012

        Včera jsme absolvovali naši první výstavu. Raní vstávání ve 4:30 hod. pro spáče jako jsem já bylo strašné. Cestu plnou objížděk a v počasí, které stačí popsat jen dvěma slovy "chčije a chčije", jsem přežila jen díky manželovi, který, ač se těšil na jediný volný den v týdnu,  se smiloval, ujal se řízení a jel tedy se mnou. Orinku jely podpořit ještě naše Julinka a dcera Kačka. Asi drželi palce důkladně, Orinka se paní rozhodčí moc líbila. Posudek najdete v sekci Výstavy. V závěrečkách už jsme se neumístili, protože Orinka byla velikostí některých štěňátek hóóódně zaskočena a odmítla se k nim jen přiblížit. Proto jsme dnes vyrazili prvně na cvičák. No co k tomu říci. V sestavě 2x ridgeback, 1x  rotvajler, 1x bulteriér, 1x labrador a 2x boxer (z toho všeho bylo jen jedno štěňátko a to boxeří) a naše pidi Orinka toho moc dělat nešlo a tak jsme se pouze zkoušeli k nim přibližovat (nutno podotkout, že Orinka měla v očích smrt) a chvíli jsme si zkoušeli překážky na agility. Ale my to nevzdáme!


15.09.2012

        Alenka poslala úžasné fotky z víkendu u ní na chatě, tak se hned pochlubím.

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 


12.09.2012

        V sobotu 8.9.2012 jsme se zůčastnili "Srazu nadšenců" se školičkou vystavování na střelnici v Ujkovicích. Byla to opět super akce, hodně jsem se dozvěděla, Orinka se učila vycházet s ostatními psi a většinu svého volna dováděla se svou kámoškou "z jednoho hnízda" Noemi (Exilia Anoemis Ornamente Clé de sol). Shrnuto do několika slov - nádherná a užitečná sobota. Jestli bude nějaké příště, tak mi jedééém!

 

 

 

 

 


04.09.2012

        Koncem prázdnin jsme strávili báječný víkend u naší milé paní chovatelky Alenky. Krásně jsme si popovídali a Alenka udělala nádherné fotky. Hned jak nám je pošle, dodáme je na naše stránky.

        Dále jsme udělali malinkou změnu ve výstavách. Nechali jsme se zlákat a naší první výstavou nebude MV České Budějovice, ale Výstava národních plemen dosud neuznaných FCI Mladá Boleslav. Tak za čtrnáct dní bude mít Orinka premiéru. Držte nám palce :) . 

 

13.08.2012

Začali jsme pracovat na našich stránkách. Upravili jsem sekci "Standard PK", "Julinka" a "Disques Victoire".