DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Novinky 2014

 

27.12.2014

Vánoční procházka byla super. Konečně i počasí bylo "vánoční". Sníh ani mráz nás nemůže porazit! Jsme holky ze Šumavy a ty něco vydrží! :D

 

 

 

 

Po dlouhé procházce musí přijít pořádná večeře (zelené dršťky a kachní křídla) a pak šup do pelíšku a dobrou noc! (vyfotit je v pelíšku nejde - všechny tři zalezly pod deku a nečouhá ani píď)

 

 

 

 


23.12.2014

Dnes jsme si prošli trasu naplánovanou na Vánoční vycházku 2014 se Psí školou Jany Volfové. Už se moc těšíme, trasa je schůdná suchou nohou (dvounožcovou), sníh na cca 1 m2. V hospůdce bylo dnes zavřeno, tak jsem nás nemohla ohlásit na sobotu. Zároveň doufám, že v sobotu otevřeno bude. Bohužel foťák zůstal doma a tak jen pár cvaků mobilem (prý je to chytrý telefon, ale pořádnou fotku udělat neumí!). Povšimněte si prosím poslední fotografie. Ano, opravdu jsou to kvetoucí petrklíče!!!


15.12.2014

Všem našim přátelům přejeme příjemné prožití svátků vánočních a do roku 2015 pohodu, lásku a zdraví!


5.12.2014

Dostali jsme takový malý mikulášský dáreček - e-mail od Beti (Bathymaas Bohemica felicitas). Vždycky mě tyhle zprávy potěší a zahřejí u srdíčka. Radost a spokojenost ve tvářích páníčků i odchovanečků je můj "chovatelský motor".


28.11.2014

Před tréninkem agility je potřeba se pořádně rozběhat! Miminka boerboel z CHS Garzo Lobo jsou prostě boží. :)

 

 

 

 

 


17.11.2014

Sváteční den = sváteční procházka. Počasí sice bez sluníčka, ale my nejsme nároční a tak jsme si to zase báječně užili.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


9.11.2014

Přišla zprávička o jedné "B" holčičce. Jak se má Borgia Bohemica felicitas se dozvíte zde.


5.11.2014

Konečně Orinka na výstavě vyhrála a získala titul CAC. A hned 2x! MVP Praha byla pro nás mega úspěšná. Posudky najdete v sekci Výstavy

Další super zprávou pro nás je získání titulu Český Junior šampion naším prvním odchovanečkem Arčíkem (Acheron Bohemica felicitas). Moc gratuluji a děkuji za vzornou péči Kačce a Danovi. http://archie.wbs.cz/

 


18.10.2014

Další krásný a slunečný podzimní den a tak jsme vyrazili do naší nejoblíbenější šumavské vesničky Javorná. Dvouhodinová procházka lesem, plíce proprané čerstvým vzduchem, půl košíku hub, holky řádně vyběhané a unavené a následná pořádná odměna, co víc si přát!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


4.10.2014

Dnešní vycházka potvrdila, že podzim už je tady. Ale my nesmutníme, my se dokonce radujeme, protože kdo má v těch vedrech fungovat! Teď teprve nadešel náš čas. Čas dlouhých vycházek a také sportu. Začaly jsme opět všechny čtyři trénovat agility a pokukujeme po coursingu. S Izzy ještě navíc navštěvujeme cvičák, tak snad se nám holka zocelí. wink Vzhledem k tomu, že Izzy bude v pondělí (6.10.2014) 5 měsíců, proběhlo u nás vážení a měření. Takže váha 1458 g a výška.... no toť otázka. Šupleru nemám a tak to beru odhadem v porovnání s Orinkou. Nutno říci odhadem značně nepřesným, neboť udržet Izzy chvilku v klidu, natož v postoji, je úkol nadlický. No prostě "odhadem" má cca 20 cm. Jo a abych nezapomněla - Orinka konečně hárá. Už jsem se začínala bát, že se něco děje, ale ona si prostě jen dala o měsíc delší pauzu. smiley

 

 

 

 

 

 

 

 

 


20.9.2014

Na dnešní výstavě MV České Budějovice Orinka sice nevyhrála, ale máme svůj první res.CAC, takže pro nás zase úspěch. Ještě větší úspěch měl náš odchovanec Acheron Bohemica felicitas - V1, CAJC, BOJ, BOB a 4.místo v neuznaných plemenech v závěrečných soutěžích. Pro mě neuvěřitelné (ač u něho právem zasloužené). Děkuji paničce za vynikající péči o něj. Až teď (doma) mi dochází, jak velký úspěch to je!

Jinak my raději ty lesy, louky, pole, lány a tak jsme vyrazili houbařit. Většinu houbových úlovků stihli sežrat červy (ale smaženice byla), tak jsme si (ač nechtěně) ulovili pár klíšťat. Ale nás nic nerozhází. Příroda a procházky nás prostě baví!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


8.9.2014

V neděli 7.9. jsme se zúčastnili 5.KV Týn nad Vltavou. Vystavovala jsem Orinku a Izzy jela jen jako doprovod, aby se otrkala. Zřejmě budeme potřebovat ještě hóóódně otrkávacích výstav. Nicméně Orinka byla úžasná, šlapala mnohem lépe, než při nácviku doma. Radost z vítězství trochu kazí neúčast konkurence, lépe řečeno důvod její neúčasti a to bohužel vážné onemocnění. Přejeme brzké uzdravení!
Posudek najdete v sekci 
Výstavy.

 


31.8.2014

Užíváme si poslední dny prázdnin. No i když já žádné neměla, holky čtyřnohé je mají pořád a ty dvounohé konec prázdnin spíše štve. Tak si zkrátka prostě užíváme konec léta a zřejmě už i začátek podzimu. Julinka odhárala a Orinka si poslední dvě krytí zřejmě vyložila jako "hárání = haranti" a odmítá hárat, přestože ji ubezpečuji, že další miminka rozhodně až za rok. Nejspíš se mi pomstí a bude hárat v době nějaké přihlášené výstavy (jejich seznam najdete v sekci Výstavy). Jo to je prostě život "Člověk míní a život mění."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


25.8.2014

Samé krásné zprávy nám chodí od našich odchovů. U e-mailu o Borgince jsem se opravdu velmi pobavila - Vrh B.


21.8.2014

Nic zvláštního se u nás neděje. Jen mi přišel nový "starý" objektiv, tak jsem zkoušela tvořit umění. wink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


18.8.2014

Tak už jsme Izzynce ukázali, kam chodíme na vycházky nejraději. Já navíc byla natěšena na focení neb můj foťák měla dcera týden s sebou na fotoškole. Já a mé tři grácie jsme vyrazily cca 1,5 hod. před západem slunce, abych měla super světlo a mohla "kolečkovat" (pro nefotografy - momentálně je in mít na fotce světelná kolečka nebo chcete-li odlesky). Kolečka byla, to jo, ale byla i hejna komárů (dneska se můžu udrbat)! A jako bonus byl voříšek Míša (pro méně chápavé - jako je např. má dcera kiss - pohlaví pes). Známe ho, vždycky nás tady doprovází, ale já si až trochu později uvědomila, že Julie hárá. Kompozice nekompozice, tak rychlý obrat o 180 st. jsem sama od sebe nečekala. Nečekal ho ani můj kotník a tak odmítl spolupracovat a já se odporoučela k zemi se slovy: "Do pr..le Julie ke mě a Míšo domů!" Kotník jsem rozchodila, Míša domů odmítl a Julie byla v sedmém nebi, že má nápadníka. Samozřejmě že pro tyto případy s sebou vodítko nenosím! Takže z focení nebylo téměř nic. Shrneme-li to do několika slov - Všichni si to užili a hlavně, že jsme zdraví. cheeky

 

 

 

 

 

 

 

 


14.8.2014

Přiznám se, že už jsem se začínala trochu bát, neboť  jsem neměla žádné zprávy o Bathymaas. Ale včera přišel nádherný e-mail od Barbary. Moc děkuji a jsem velmi ráda, že se Bety zabydlela a daří se jí moc dobře. (e-mail a fotky najdete ve Štěňátka - Vrh B).


12.8.2014

Ať je vedro nebo zima, s kryskama je vždycky prima. Kvůli Izzy jsme poslední dobou byli jen doma (popř. na zahradě), ale nezaháleli jsme, to rozhodně né! Vodítko a obojek už není problém. Ovšem očkování je veeelký problém. Jestli byl v době očkování Izzynky nějaký pacient v čekárně, tak myslím, že už se rozhodně nevrátí. Ječák ala "vraždááá pomóóóc" vyděsila i kolemjdoucí bytosti dvounohé. Myslím, že paní veterinářka může v nejbližší době očekávat kontrolu z veterinární správy pro podezření z týrání zvířat. Tímto se jí ještě jednou omlouvám a doufám, že to s Izzynkou do příště trochu umírníme. Ale když už jsme řádně očkované, mohly jsme vyrazit do šumavských lesů na houby. Byla jsem připravena, že Izzynku většinou ponesu, ale překvapila holčička moje. Byla moc šikovná a šlapala skoro celou dobu. Pěkně se držela u nohy a když jsem náhodou našla houbu a zastavila (mockrát to díky mé slepotě vážně nebylo), odvážila se i mírně vzdálit. Fotky bohužel nemám, neb jsem předpokládala, že ponesu Izzy a tak by mi foťák překážel.
Ale mám jiné fotky! Fotky na které jsem pyšná, vzhledem k jejich obsahu. Dorazily totiž fotky Archieho (Acheron Bohemica felicitas) ze speciální výstavy krysaříků v Hostouni, kde, kluk jeden šikovnej, 
ve třídě mladých získal známku V1, CAJC  (v konkurenci dalších 2 psů) s krásným posudkem, který nejdete na jeho webu ZDE.

 


28.7.2014

Manžel a Kačka odjeli na tenisový kemp (takže nejnáročnější část rodiny je v tahu), Bára má svůj PC, kytaru a knížky (takže kdyby nemusela jíst a na WC, tak se ani nepotkáme ) a já mám tím pádem klid a čas. Většinu volna věnuji Izzynčině výcviku (velmi vyčerpávající, obzvláště část týkající se vodítka) a zbytek focení. Dnes sice sluníčko nevylezlo, ale rádobyfotograf jako já se i s tím přece musí poprat! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A taky trocha přírody (zahrádky)

 

 

 

 

 


27.7.2014

V pátek jsme navštívili Orinky rodnou chovatelskou stanici Ornamente Clé de sol, především paní chovatelku a naší kamarádku Alenku. Bylo to prima odpoledne pro mne i psy. Já si super pokecala a holky se tak vyblbly, že prospaly nejen cestu domů, ale i celý večer. Ještě jednou Alčo moc díky!

 

 

 

 

 

 





Photographer Alena Pavlíková


23.7.2014

Dnes jsme byli s Izzy poprvé na cvičáku. Nečekala jsem žádné zázraky, ale to co předvedla také ne! Nejdříve začala vřískat, když jsme nasadili obojek, ale to za chvilku přešlo. Začali jsme s nácvikem agility = skok přes položenou tyčku. To zvládla bravurně, já byla nadšená, jak je Izzynka šikovná. Ovšem pak jsme nasadili vodítko. To co následovalo by neznalí situace nazval "VRAŽDA". Jestli ten cvičák po našem odchodu nezavřou, tak už nikdy. Izzynka má ječák vynikající. Po příchodu domů zalezla do pelechu a nemluví s námi. A to jsem ještě zjistila, že Orinka s Julinkou naprosto ohluchly! Obě se tvářily jako že ale vůbec netuší, co to je "K noze", "Lehni" praktikovaly stylem "lážo plážo vyvalim pupek a spim" no a zvednout se z lehu do sedu, to už jsem jako s těmi povely byla fakt trapná. Čeká nás hóóódně práce. 

 


19.6.2014

Mám 2 novinky - jednu dobrou a jednu špatnou (i když záleží na úhlu pohledu).
Začnu tou dobrou. Založila jsem novou "vlastní" tradici. K narozeninám si (ač v nepravidelných intervalech) naděluji čtyřnohé přírůstky, a to zásadně fenky narozené v květnu! Takže včera do naší smečky přibyl další takový přírůstek. Posilou naší chvatelské stanice se stala Grisinka Odiris alias Izzy. Teprve se seznamujeme a oťukáváme, ale už teď ji milujeme a těšíme se na společnou cestu životem. 

 

 

 

 

 


 

 

 

Druhou "špatnou" je to, že dnes nám odcestovala Bathymaas. Měla jsem co dělat, abych udržela úsměv na tváři a potlačila slzy. Byla u nás déle a už jsme si na ni zvykli. Skvělé na tom je, že našla báječnou rodinu s bezva paničkou. Tak hodně štěstí miláčku. Příště až se uvidíme (a panička slíbila, že uvidíme!), už si sice asi nebudeme rozumět, ale doufám, že někde hluboko v paměti jsme ti zůstali, že si vzpomeneš a všechny nás opusinkuješ, tak jak jsi to dělala do teď.

 


15.7.2014

Užíváme si poslední dny s Batynkou.

 

 

 

 

 

 

 

 


12.7.2014

Přidala jsem pár fotek Bathymaas (Vrh B).


4.7.2014

Tak už dorazily nové zprávy od Borginky. Spokojené štěně a šťastní majitelé - nejlepší a nejcennější odměna chovatele. Zprávu si můžete přečíst ve Vrh B.


2.7.2014

Sluníčko, sluníčko KDE SAKRA JSI! Pořád jsem čekala, abych udělala fotky Batynky. Ale sluníčko prostě stávkuje, tak jsme si vytvrořili "aranžmá" doma. Podívat se můžete v sekci Vrh B.


29.6.2014

Někdy člověk neví co napsat, protože všechno je vlastně "jen normální" a někdy je toho tolik najednou, že neví čím začít. A protože tohle jsou moje stránky o pejsích začnu tím, co mě v pejskařské sféře potěšilo nejvíce.
Náš odchovanec Acheron Bohemica felicitas zaznamenal první velký úspěch na výstavním poli. Na NV Klatovy získal ve své třídě VN1 a v závěrečných soutěžích si s paničkou vyšlapal 3.nejlepší dorost! Moc moc moc gratulujeme, snaha se konečně zúročila, a přejeme ještě spousty takových úspěchů.



 

Včera proběhla kontrola vrhu B. Obě holčičky pečlivě prohlédla HPCH paní Horáková. Byla to opět velmi milá a příjemná návštěva, dokonce jsme dostali  pochvalu za krásná štěňátka. Holky tak dostaly oficiální "povolení" vyrazit do světa. A v případě Borginky se tak také dnes stalo. Je tady teď trochu smutno, ale co jsem z návštěvy nové paničky vytušila, bude holčička středobodem vesmíru - dle paniččiných slov "bůžek". Tak už se těším na zprávy a fotky. Sama jsem z odchodu tak vyjukaná, že jsem zapomněla udělat fotku s novou paničkou. Tak přidám jednu včerejší - Poslední společnou.

 

 

A na závěr něco z naší lidské smečky :). Z mojí malé školačky (nějak moc rychle) se stala studentka. Úspěšně zakončila studium na ZŠ, s vysvědčením vždy se samými jedničkami, a od 1.září se stala studentkou místního Gymnázia. Jsem pyšná a hrdá!

 


22.6.2014

Jsem ráda, že první očkování proběhlo u holčiček bez jakýchkoli následků. Teď už jen kontrola vrhu a můžou vyrazit do svých nových domovů - Vrh B.


15.6.2014

Poprvé od narození holčiček jsem se vzdálila na více jak několik hodin a nechala je v péči manžela a mých dětí. Nejvíce to odnesla dcera Bára, ale zvládla to na jedničku - VŠICHNI PŘEŽILI - o čemž se můžete přesvědčit v sekci Vrhu B.

Já jsem odjela s chovatelkou Alenkou Pavlíkovou relaxovat, jak jinak, k další chovatelce Irence Skarabela. Takovou úžasnou hostinu, kterou Irča na páteční večer přichystala, jsem ještě v životě nezažila. Boule za ušima mám ještě teď, když si na to vzpomenu.

 


10.6.2014

Vedro, vedro, vedro ! Naštěstí to všichni čtyřnožci snáší daleko lépe než já. Ty nejmenší dokonce vůbec nevypadají, že by je vedro nějak omezovalo. Proč taky, když občerstvovací stanice je vždy po ruce. :) 

 

 

 

 

 


7.6.2014

Tak já nevím. Ještě před týdnem jsem měla dvě roztomilé psí holčičky. Dneska na mě z pelíšku vykukují dva rarášci, co myslí jen na lumpárny! - Vrh B


31.5.2014

Holčičkám je 5 týdnů a tak jsem aktualizovala - Vrh B.

Odpoledne jsem po dlouhé době vyrazila s foťákem na kytičky. Julinka a Orinka samozřejmě nemohly chybět a tak mám zase víc fotek psích než kytičkových! :D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


30.5.2014

Malá koláž z  jednoho běžného odpoledne. Napapaná Borgia spokojeně spinká a  rarášek Bathymaas lumpačí a prudí. :)

 


24.5.2014

Veškeré novinky se týkají našich holčiček ... Vrh B.


17.5.2014

Holčičky dělají velké pokroky ... Vrh B.


11.5.2014

Pár fotek z dnešní siesty :) .

 

 

 

 

 

 

 

 


9.5.2014

Nové fotky u "B" holčiček - Vrh B. Bohužel se mi společné fotky (holčičky a maminka) vůbec nepovedly a tak jsem nějaké fotky pořídila alespoň na zahradě.

 

 

 

 


4.5.2014

Události posledních dní u nás se dají shrnout do dvou slov - Užíváme si! My si užíváme miminka, Orinka mateřství a Julinka výlety s dědou a babi. Každý jsme si našel to svoje a jsme spokojeni. I holčičky jsou velmi spokojené, soudě podle toho, že z pelíšku se ozývá jen mlaskání. Tomu odpovídají i jejich váhy - Bathymaas 212 g a Borgia 192 g. Na nové fotky se mrkněte zde.


26.4.2014

Tajemství odhaleno. Orinka se stala hrdou maminkou dvou krásných holčiček - Vrh B.


20.4.2014

Tak už se nám to krátí. Orinka je dnes 55.den březí a tak jsem naposledy dokumentovala její bříško - Vrh B. Další novinky budou již o štěňátkách. Tak nám prosím držte palce! :)


10.4.2014

Orinka je 45 dní březí a tak jsem fotodokumentovala její pupíček - Vrh B.


7.4.2014

Dnes jsme si vynahradili chybějící sobotní sluníčko. Holky (čtyřnohé) se vyhřívaly a já trochu blbla se starým sklem. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Také jsem doplnila info o Acheronkově první výstavě - Štěňátka Vrh A.


5.4.2014

Ač sluníčko dnes stávkovalo, udělali jsme si krásné odpoledne. Vyrazili jsme na návštěvu za kamarádkou do CHS Garzo Lobo. Byla z toho prima procházka po místních luzích a hájích.

 

 

 

 

 

 

 

 


31.3.2014

Využila jsem domácí pohody a pokusila se nafotit malinko se zvětšující Orinčino pupendo - Vrh B.


24.3.2014

Dnes byla na USG Orince potvrzena březost. Viděli jsme 2 miminka! Je mi jedno jestli to budou kluci nebo holky, ale mám obrovskou radost, že šance na normální porod se nám tímto značně zvětšila. JÓÓÓÓÓÓÓ, HURÁÁÁÁÁÁ!!!


13.3.2014

Slunečné počasí a tomu odpovídající teploty současných dní nás vylákaly do přírody. Příroda se probouzí, konečně se objevují i jiné barvy než ta hnusná šedá a hnědá. Holky byly nadšené, i když jsem je občas prudila svým zastavováním a soustředěním se na fotografovaný objekt. Ve finále jsem málem způsobila jednomu zahrádkáři infarkt, jelikož jsem se snažila vyfotit sedmikrásky a tak jsem prostě zalehla. Pán to komentoval slovy: "Ježišikryste já se lek, že to s Váma seklo!". No málem to seklo s ním. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

A trocha přírody

 

 

 

 

 

 

 

 


1.3.2014

Ač to ráno tak nevypadalo, odpoledne vysvitlo sluníčko a tak jsme vyrazili ven. Holky se řádně vyaportovaly a vyběhaly. Doma pak zalehly a chrní a chrní.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nejen psí holky se pěkně vyblbly :)

 

 

 

 

 


26.2.2014

1/ Jsme byli za Bertíkem na překrytí. Opět bylo nakryto na to šup.

2/ Jsme dostaly nové zprávy o Acheronkovi. Dostal nový pelíšek (tak se v něm hned samozřejmě musel vyfotit) a možná brzy dostane ještě něco ... :) Všimněte si prosím poslední fotky. Když jsem ji prvně viděla, napadlo mě, kde se tam vzala Orinka!

 

 

 

 

 

 

 

 


25.2.2014

Máme nakryto. Ještě si to zítra zopakujeme a pak "Děj se vůle boží". Veškeré info ve Štěňátkách.


22.2.2014

Dneska jsme vytáhli babi a dědu na procházku. Bylo krásné jarní počasí, i když na můj vkus by mohlo být klidně i tepleji. A hlavně když fotím a donutím holky zůstat na místě, prosila bych zůstat na místě i sluníčko. Kdo má pořád ten foťák přenastavovat! Jinak Orinka už konečně hárá a tak čekáme na ty pravé dny a vyrazíme za ženichem. Držte nám palečky, ať se zadaří. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


16.2.2014

Nic zvláštního se u nás neděje. Julinka hárá a tak čekáme až se rozhárá i Orinka. Ta si asi po předchozí zkušenosti další mateřské povinnosti rozmyslela a tak hárání zatím úspěšně bojkotuje.


8.2.2014

Jo! Hurá! Po třech týdnech se konečně ukázalo sluníčko na déle jak 5 minut. Hned jsme vyrazili na prochajdu a přibrali jsme k tomu kámošky z CHS Garzo Lobo. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


31.1.2014

Dnešní den = děti prázdniny + já dovolená + venku hnusplusultra + vyrazili jsme za sluníčkem. Ovšem sluníčko mělo také buď prázniny nebo dovolenou a tak nás přivítala paní mlha. Jako skvělá hostitelka se nám věnovala celou procházku, za čož jsem jí fááák strááášně vděčná! Díky tomu mám fotky na dvě věci. Cestou jsme potkali príma kámoše. Nicméně jak je vidět na fotce, Orince až tak príma nepřipadal. Ale jinak procházka na čerstvém vzduchu splnila svou funkci a holky spí jak dudci. Nevzbudilo je ani cinkání granulí v misce. :)

 

 

 

 

 

A trochu přírody

 

 

 

 

 


29.1.2014

Dorazily zprávy od Acheronka (Archieho) a tak jsem aktualizovla Vrh A.


25.1.2014

Ač na Šumavě je tady poprašek sněhu za celou zimu poprvé. Tak jsem zase vytáhla foťák. Holky z mého nadšení tak nadšené už nebyly.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ale v pelíšku už je dobře!

 

 

 

 

 


15.1.2014

Do sekce Štěňátka jsem přidala článek Továrny na štěňata, který rozhodně stojí za přečtení. Pokud tedy někdo ještě váháte a nevíte proč štěňátko s PP, věnujte pár minut přečtení. Stojí to za to.

 


8.1.2014

Jaro v zimě! Mě to rozhodně nevadí, ale holky (a zvláště Orinka) línají ostošest. A protože dnes bylo tak nádherně, vzala jsem foťák a konečně vyfotila holky ve vánočním dárku. Pak jsem zkusila zdokumentovat ostatní zvířenu na naší zahradě.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


1.1.2014

Přejeme všem našim přátelům (dvounohým, čtyřnohým, ...) úspěsnější a šťastnější rok 2014!